آنی غذا: رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: پروژه ملی سلامت غذا با هدف انتقال تكنولوژی در مورد آلاینده ها و غذاهای سالم اجرا می گردد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، برنامه جامع سلامت با امضای پروژه تحقیقاتی مشترك بین دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و موسسه ریكیلت دانشگاه واخنینگن هلند در تالار اجتماعات دانشگاه برگزار گردید. این برنامه در جهت برنامه جامع توسعه سلامت غذا و همكاری های بین المللی میان دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی با حضور دكتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه، علوم پزشكی شهید بهشتی، مسئولان و رایزنان سفارت هلند در ایران، مدیریت دفتر اروپایی وزارت امور خارجه ایران، مدیركل موسسه سلامت غذای دانشگاه هلند، رییس مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و رییس مركز همكاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برگزار گردید. در ابتدای مراسم، دكتر آقاجانی ضمن خوشامدگویی به مهمانان، اظهار داشت: این برنامه با همكاری سازمان غذا و دارو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مركز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با هدف استفاده از ظرفیت همكاری های دو جانبه علمی و فناوری این دانشگاه و موسسه تحقیقاتی دانشگاه هلند و اجرای موفق این برنامه در ایران درحال اجراست. ارتقای استانداردهای كنترل مواد غذایی در ایران آقاجانی با اشاره به افتتاحیه دوره آموزشی «ارزیابی آزمایشگاه ها با آزمون های بین المللی كارایی» در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اضافه كرد: هدف از اجرای این دوره كه بلافاصله بعد از این جلسه برگزار می شود، ارتقای استانداردهای كنترل مواد غذایی در سراسر ایران است كه با اجرای این طرح تحقیقاتی تكنولوژی روز دنیا در زمینه تقلبات موجود در آبمیوه ها بخصوص آبلیموها و میزان باقیمانده سموم آفت كش در ماتریكس موی انسان بین دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و دانشگاه هلند منتقل خواهد شد. وی دیگر اهداف برگزاری این دوره آموزشی را كنترل غذا در سراسر كشور اعلام و اظهار نمود: در این دوره مقرر است مسئولان آزمایشگاه درمورد رعایت هر چه بهتر نكات سلامت در مورد غذای سالم مورد استفاده مردم آموزش ببینند. آقاجانی با تاكید بر اینكه پروژه ملی سلامت غذا با هدف انتقال تكنولوژی در مورد آلاینده ها و غذاهای سالم اجرا می شود، اضافه كرد: ضمانت وجود غذای سالم برای مردم و صادرات آن به دیگر كشورها همچون اهداف این طرح است. وی، دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی را پیشرو در انجام فعالیت هایی برای عرضه غذای سالم در كشور عنوان و اعلام نمود: حضور دانشمندانی از دانشگاه واخنینگن هلند در این طرح همچون اقدامات دانشگاه به منظور تحقق اهداف در زمینه غذای سالم در كشور است كه همزمان با انجام كارهای تحقیقاتی، اعزام دانشجو و كارگاه های آموزشی هم اجرا خواهد شد. ارتقای سلامت مردم در دستور كار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی آقاجانی اظهارامیدواری كرد: اجرای چنین برنامه هایی در ارتقای سلامت مردم موثر باشد كه در این راستا از تلاش ذینفعان برای پیشبرد برنامه های مدنظر در این پروژه تحقیقاتی سپاسگزارم. رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه شاكله سیستم بدن انسان غذا، آب و اكسیژن است، خاطرنشان كرد: انسان ها به همان میزان كه غذا می خورند در معرض خطر آلاینده های غذایی هستند ازاین رو یكی از وظایف دولت ها در مورد غذا اطمینان از خوراكی هایی است كه به دست مردم می رسد كه این مهم بر عهده وزارت بهداشت و سازمان ها و موسسات مرتبط می باشد. وی دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور را بازوهای اجرایی وزارت بهداشت دانست و اضافه كرد: این دانشگاه ها باید سلامت غذاهایی كه مورد مصرف جامعه قرار می گیرند را نظارت كنند و امروز جای خوشبختی است كه همكاری و اعتماد متقابل این دو دانشگاه به اندازه ای است كه می توان گسترش همكاری ها و برداشتن گام های بزرگ تر را هم متصور شد. همكاری های مشترك در زمینه علمی و تحقیقاتی ایران و هلند در ادامه این نشست «رابرت ون خوركوم» مدیركل موسسه سلامت غذای ریكیلت با اشاره به برگزاری دوره ها و كارگاههای آموزشی بین طرفین(متسا و ریكیلت) اظهار داشت: یكی از مهمترین علل این همكاریها گسترش همكاریهای علمی و تحقیقاتی است، در جهت این همكاری ها چالش های مشترك دو كشور در زمینه غذا مورد تمركز و توجه ویژه قرار خواهد گرفت. در ادامه «ایوت ثریا داعو» معاون سفیر هلند در تهران ضمن ابراز خشنودی از تولید ارتباطات مشترك علمی بین این دو مركز، اضافه كرد: سلامت غذا مبحث بسیار مهمی است و هلند در این زمینه بصورت متمركز فعالیت می كند و در قالب همكاریهای مشترك با ایران می توان به چاره هایی برای رفع مشكلات این بخش دست یافت. نقش سازمان غذا و دارو در كنترل آلاینده های غذایی در بخش دیگری از این مراسم دكتر چراغعلی مشاور سازمان غذاو دارو با اشاره به نقش مهم این سازمان در پایش، پیشگیری و كنترل آلاینده ها در مواد غذایی و ارتقای فرهنگ سلامت در كشور حمایت خویش را از اجرای این برنامه با همكاری سایر سازمانها اعلام نمود. حمایت معاونت علمی از طرح هایی با محوریت كاهش تقلبات در مواد غذایی در ادامه مهندس علی مرتضی بیرنگ رئیس مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: این مركز در كنار سازمان غذا و دارو علاوه بر پشتیبانی از اجرای این برنامه با استفاده از وزارت خارجه و نماینده جمهوری اسلامی ایران، بسترسازی لازم را به منظور عقد تفاهم نامه همكاری با مراكز معتبر اروپا با هدف روشهای شناسایی آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی فراهم نموده است. وی ادامه داد: این معاونت از شركت های دانش بنیان هم به منظور تهیه تجهیزات مورد نیاز برای پایش آلایندهها در مواد غذایی حمایت می كند. تشخیص تقلبات آلاینده های آب میوه ها و آبلیمو همینطور دكتر یزدان پناه مجری برنامه جامع سلامت غذا، روشهای آنالیز و شناسایی تقلبات آلایندههای آب میوه ها خصوصا آب لیمو را یكی دیگر از اهداف این مذاكرات ذكر كرد و اظهار داشت: در قالب یك طرح تحقیقاتی ۶ ماهه دانشجویphd دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با حمایت كامل مالی دانشگاه واخنینگن هلند در حال آموزش و انجام پروژه های تحقیقاتی است. وی، بررسی روش های سموم آفت كش در صیفی جات و شوینده های موی سر را از دیگر محورهای این نشست اعلام نمود و اضافه كرد: آنالیز نمونه های مو با تكنولوژی بین المللی و پیشرفته بررسی می گردد. برگزاری برنامه دوره آموزشی ارزیابی آزمایشگاه ها مجری برنامه جامع سلامت غذای كشورتصریح كرد: در قالب اجرای این برنامه دوره چهار روزه آموزشی كه برای ۳۰ نفر از در حال برگزاری است آزمایشگاه مركز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه و آزمایشگاه مرجع كنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو این توانمندی را پیدا می كنند كه نمونه های مختلف را به منظور بررسی كیفیت در زمینه های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. روش های شناسایی و آنالیز غذای حلال و اهمیت آن برای مسلمانان، تبادل استاد و دانشجو و امكان همكاری دو مركز دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی و دانشگاه واخنینگن هلند در قالب طرح های بین المللی از دیگر مواردی بود كه در این نشست در مورد آن مذاكراتی صورت گرفت.