به گزارش آنی غذا هر سال در روز جهانی هپاتیت برنامه هایی در سراسر جهان به منظور بالا بردن آگاهی ها در مورد این بیماری و اقدامات پیشگیرانه در برابر صدمه های كبدی برگزار می گردد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، هپاتیت یك بیماری التهابی كبد است و معمولا به علت نوعی عفونت ویروسی تولید می گردد. هپاتیت خودایمنی و انواع دیگر آن به علت داروها، مواد مخدر، سوء مصرف الكل و سموم رخ می دهد. هپاتیت خودایمنی زمانی اتفاق می افتد كه بدن ضد بافت كبد پادتن هایی می سازد.
در این مقاله می خواهیم تغییرات تغذیه ای را كه افراد مبتلا به هپاتیت باید برای جلوگیری از هر گونه صدمه بیشتر به كبد و كاهش صدمه های موجود انجام دهند، بررسی نماییم.
حفاظت از كبد به سادگی و با توجه بیشتر به تغذیه قابل اجراست. بهترین راه برای كنترل صدمه های كبدی در افراد مبتلا به هپاتیت پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل است.
این رژیم غذایی باید حاوی محصولات لبنی كم چرب یا فاقد چربی، مقادیر زیادی میوه و سبزیجات، منابع چربی خوب مانند آجیل ها و دانه ها، روغن زیتون، غلات كامل مانند جو، برنج قهوه ای، جو دو سر و پروتئین های كم چرب همچون سفیده تخم مرغ، مرغ، انواع لوبیاها و ماهی باشد.
افراد مبتلا به هپاتیت به صورت روزانه باید مخلوطی حاوی كربوهیدرات هایی با فیبر بالا، پروتئین ها، میوه ها و سبزیجات را مصرف كنند. همینطور توجه به مصرف زیاد مایعات هم ضروری می باشد. به صورتی كه نوشیدن روزانه حدود ۱۰ لیوان آب برای افراد مبتلا به هپاتیت از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
افراد مبتلا به هپاتیت باید توجه داشته باشند كه خوردن غذاهای ناسالم می تواند سبب تشدید صدمه كبدی شود. خوردن غذاهای با كالری، چربی و قند بالا سبب افزایش وزن می گردد. این افزایش وزن خود منجر به تجمع چربی در كبد می گردد. كبد چرب سبب خطرات زیادی برای سلامتی همچون زخم های كبدی و سیروز می گردد.
افراد مبتلا به هپاتیت باید از خوردن غذاهای حاوی چربی اشباع همچون خامه، كره، گوشت چربی دار، غذاهای سرخ شده و محصولات لبنی پرچرب و مواد شیرین و قندی همچون نوشابه ها، كیك ها، شیرینی ها و محصولات پخته شده بسته بندی و آماده و هم غذاهای پرنمك و الكل اجتناب كنند. غذاهای فرآوری شده هم یكی از مواردی است كه افراد مبتلا به هپاتیت باید از مصرف آن جدا اجتناب كنند.
از سایر اقدامات احتیاطی در افراد مبتلا به هپاتیت می توان به شستن مناسب و درست گوشت، سبزیجات و میوه ها و از بین بردن هر گونه بقایای مضر در مواد غذایی اشاره نمود. همینطور شست و شوی دست ها هر بار قبل و پس از هر وعده غذایی هم ضروری می باشد.
به گزارش ان دی تی وی، با رعایت رژیم غذایی فوق و رعایت سبك زندگی سالم می توان از كبد محافظت كرده و از هر گونه صدمه به آن جلوگیری نماییم.