توصیه محققان؛ منابع گیاهی حاوی آهن را بشناسید

آنی غذا: آهن یكی از مهم ترین مواد معدنی در رژیم غذایی است كه نقش مهمی در حفظ سطح انرژی ایفاء می كند. عدم دریافت آهن كافی می تواند منجر به كم خونی شود.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جنسیت نقش مهمی در تعیین میزان نیاز به آهن دارد. سفارش می گردد مردان بالغ روزانه ۸ میلیگرم آهن مصرف كنند، اما در مورد زنان بالغ، مصرف ۱۸ میلیگرم آهن در روز (یعنی بیش از دو برابر مردان) سفارش می گردد.
علاوه بر گوشت، برخی مواد خوراكی گیاهی هم حاوی آهن هستند كه باید در رژیم غذایی گنجانده شود.
اسفناج
اسفناج خام و پخته، هر دو منبع خوب آهن هستند، باآنكه در نوع پخته آن، جذب این ماده مغذی اسان تر است. یك فنجان اسفناج پخته حاوی بیش از ۶ میلیگرم آهن است. بعلاوه این گیاه پربرگ حاوی ویتامین A، كلسیم، ویتامین E، فیبر و پتاسیم هم است.
نخود
یك فنجان نخود حاوی حدود ۵ میلیگرم آهن است كه آن را به ماده غذایی سالم برای افزودن به رژیم غذایی تبدیل می كند. فیبر موجود در نخود به حفظ سیری طولانی مدت كمك می نماید. همینطور فیبر محلول آن می تواند به كاهش كلسترول بد LDL هم كمك نماید. نخود حاوی سایر مواد مغذی نظیر پروتئین، منیزیم، فسفر و زینك (روی) است.
غلات غنی شده
مصرف غلات غنی شده با آهن در صبحانه می تواند گزینه خوبی برای شروع روز باشد. البته باید به میزان قند موجود بر روی بسته بندی آن توجه گردد چراكه میزان اضافی قندهای افزودنی باعث چاقی می گردد.
سیب زمینی
میزان آهن موجود در سیب زمینی برحسب نوع این گیاه متفاوت می باشد. بعنوان مثال سیب زمینی دارای داخل سفیدرنگ ۱.۵ میلیگرم آهن بدن را تامین می كند درحالیكه یك سیب زمینی قرمز می تواند ۲.۱ میلیگرم آهن داشته باشد. از جانب دیگر یك سیب زمینی بزرگ پخته شده همراه با پوست بالغ بر ۳ میلیگرم آهن دارد.
سیب زمینی دارای فواید دیگری هم نظیر حفظ فشارخون، بهبود هضم غذا، كاهش التهاب، و كاهش ریسك بیماری قلبی است.
ملاس بلك استریپ
ملاس باقیمانده شربت حاصل از تصفیه نیشكر یا چغندرقند است. یك قاشق چایخوری ملاس حاوی بالغ بر ۳ میلیگرم آهن است. ملاس سرشار از آنتی اكسیدان ها و سایر مواد مغذی نظیر كلسیم و منیزیم و همینطور ویتامین های B۶ و سلنیوم است.