آنی غذا: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، ادعای سقط جنین به واسطه مصرف نمك یددار را، نادرست و كذب خواند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، دكتر حسین دلشاد فوق تخصص بیماری های غدددرون ریز و متابولیسم اظهار داشت: شایعه ای كه درفضای مجازی در خصوص سقط جنین و كم كاری و پركاری تیروئید به واسطه مصرف نمك ید دارانتشار یافته، نادرست است و پایه واساس علمی ندارد. وی با اشاره به اهمیت مصرف ید در زنان باردار، اظهار داشت: كمبود ید به خصوص نزد زنان آبستن با عوارضی همچون سقط جنین، تولد نوزاد مرده، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش مرگ و میر نوزادان، عقب ماندگی ذهنی و اختلال رشد و نمو كودك همراه است. تامین ید مورد نیاز مادر در خلال حاملگی بسیار حیاتی می باشد و مطالعات بسیار زیادی ازچند دهه قبل وجود دارد كه بر استفاده از نمك ید دار و حتی مكمل ید در حاملگی حمایت می كنند. دسترسی به این مكتوبات علمی با جستجو در فضای مجازی كار بسیار آسان است. ازاین رو به زعم انتشار مطالب غیرعلمی در فضای مجازی، مصرف ید در حاملگی نه تنها سبب سقط جنین نمی گردد بلكه سبب جلوگیری از آن و بسیاری دیگر از عوارض ناشی از كمبود ید در جنین و نوزاد می گردد. به قول دلشاد، مصرف ید همانند دیگر درشت مغذی ها و ریز مغذی ها باید در محدوده فیزیولوژیك باشد. بدیهی است كه مصرف بیش از مورد نیاز ید هم می تواند زیان آور باشد. وی ادامه داد: بر مبنای تحقیقات انجام شده در ایران طی ۳۰ ساله گذشته كه در مجلات علمی معتبر دنیا به چاپ رسیده اند، تا سه دهه قبل شیوع گواتر و اختلال های ناشی از كمبود ید همچون كم كاری تیروئید درحدهیپرآندمیك بوده و حدود ۸۰ درصد كودكان، زنان، و مردان ایرانی مبتلا به گواتر (بزرگی غده تیروئید) در اثر كمبود ید بودند كه بعد از یك دهه ید رسانی همگانی، شیوع گواتر ناشی از كمبود ید به كمتر از ۵ درصد رسیده و ضریب هوشی دانش آموزان ایرانی هم به طور قابل ملا حظه ای افزایش یافته است. دلشاد تصریح كرد: هم اكنون كم كاری تیروئید ناشی از كمبود ید در جامعه ایرانی بسیار بسیار اندك است و بیمارانی كه از كم كاری تیروئید رنج می برند مبتلا به شكلی اختلال خود ایمنی در بدن هستند كه سبب كم كاری تیروئید آنها می گردد. چون این بیماری همیشگی است ازاین رو بیمار باید تا آخرعمر از قرص تیروئید استفاده نماید. وی تصریح كرد: بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، كلیوی و یا سایر بیماران مقدار مصرف روزانه نمك خویش را با پزشك معالج خود تنظیم كنند. زنان آبستن علاوه بر مصرف نمك ید دار از سه ماه پیش از حاملگی و در طول حاملگی و شیردهی نیاز به حداقل ۱۵۰ میكروگرم ید اضافی در روز دارند كه با مصرف فرآورده ای دارویی دارای حداقل ۱۵۰ میكروگرم ید كه توسط پزشك معالج تجویز می گردد تامین خواهد شد. مصرف نمك ید دار در حد سفارش شده برای تمام افراد جامعه ضروری بوده و با هیچگونه عارضه جانبی همراه نیست.